Bus
Stop
Re-Design

November 2018

In the Fall of 2018, I set out to redesign a neglected but frequently used bus station on North Campus at the University of Michigan, Ann Arbor. During the week, thousands of students take the 10-15 minute commute up to North Campus, often multiple times a day. The wait to get onto a bus leaving towards Central Campus is often crowded and unpleasant. Although buses come every 10 minutes, the scheduling often runs amok in the late afternoon making the chance to hop on a bus a cutthroat experience.

Screen Shot 2018-12-16 at 1.24.03 PM.png
Screen Shot 2018-12-16 at 3.50.04 PM.png
rendered perspective.png

It was important to design a beautiful structure that was also easy to navigate with no bottlenecks. The state of Michigan presents varied (and often extreme) weather conditions throughout the year. It was paramount to design a structure that could shield the summer sun while also acting as a barrier from the winter wind and heavy snowfall. 

final-presentaton-3.png